OTTHONRÓL ÍROK

A boldogságért olykor keményen meg kell dolgozni. Olyan ez mint az otthon rendben tartása: őrizd meg az értékeket és dobd ki a szemetet! Az egyik ember a szép kilátást veszi észre, a másik a koszos ablakot. Te választod meg mit látsz és mit gondolsz!

A baba masszírozása szeretetteljes érintés legbensőségesebb formája, amely megalapozza és elmélyíti a szülő és csecsemő közti kapcsolatot.


Amikor babamasszázsról beszélünk, elsősorban India jut eszünkbe, ahol mély, évezredes hagyományai vannak a babamasszázsnak, mely anyáról lányra száll a családban és a gyermeknevelés részévé vált.

Egy kisbabának szerető kezekre, meleg, puha fészekre és anyatejre van elsősorban szüksége. A babamasszázs nem gyógyító, mélymasszázs, tehát nem alkalmas betegségek kezelésére. Elsősorban lelki- érzelmi jelentősége van, de természetesen jótékony hatása van az egész szervezetre.

A babamasszázs alapvető elve, hogy minden szülő a saját gyermekének a legjobb szakértője. A babamasszázs elkíséri a családot akár egy egész életen át, már újszülött kortól fokozatosan elkezdhetjük és némi módosítással akár tinédzserkorig, aztán később is folytathatjuk.

A kisbabák idegrendszere még kialakulóban van, és részben ez a fejlődés határozza meg, milyen lesz felnőttkorában a temperamentuma, hogyan fog tanulni, és hogyan fogja viselni az élet kihívásait!

A babamasszázs ezt a fejlődést nagy mértékben segíti. Nem csak az idegrendszerre hat ki a babamasszázs. A masszírozott babák fizikailag sokkal erősebbek, izmaik, testük sokkal jobban fejlődik. Nagyon sok más jótékony hatása is van a babamassázsnak, melyet ha rendszeresen gyakorolsz, már néhány nap múlva tapasztalhatsz és nagyon örülni fogsz, hogy ezt a kis időt rászántad.

Nekünk már teljesen természetes minden fürdetés után a masszázs. Imádom amikor kislányom, Jázmin nagyokat mosolyog közben, és van amikor hangosan kacag is, ha a kis talpához érek. Mi két hónapos korában elkezdtük,(most 3 hónapos 2010.05.18.) és úgy vettem észre, hogy szinte várja a masszázst fürdetés után. Masszázs alatt jól elfárad, és utána átalussza az éjszakát, csak enni ébred fel.

A bizalom, a szeretet kötelékeit, melegséget, nyitottságot és tiszteletet a gyermek magával viszi a felnőttkorba és így ezek hozzájárulnak a felnőttkori pozitív értékek és viselkedés kialakulásához.

A csecsemőmasszázs jótékony hatással van az édesanyára is!

Fokozza az anyatej termelődését, segíti az anyát, hogy nyugodtabb legyen és helyesen tudjon a babára figyelni!"A kisbabák figyelmet, gyengédséget, melegséget és mindezek felett együttérző szívet érdemelnek. Amikor a szívünkkel figyelünk gyermekünkre, akkor ki tudjuk deríteni azt, amit meg akarunk tudni. " (Vimala)


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 6
Heti: 31
Havi: 68
Össz.: 28 522

Látogatottság növelés
Oldal: Babamasszázs
OTTHONRÓL ÍROK - © 2008 - 2018 - otthonrolirok.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »