OTTHONRÓL ÍROK

A boldogságért olykor keményen meg kell dolgozni. Olyan ez mint az otthon rendben tartása: őrizd meg az értékeket és dobd ki a szemetet! Az egyik ember a szép kilátást veszi észre, a másik a koszos ablakot. Te választod meg mit látsz és mit gondolsz!

Receptek


Írjátok le kedvenc receptjeiteket a FÓRUMBA és a kedvencek megjelennek a honlapon!



Zellerkrémleves


Hozzávalók (4személyre)

20dkg zeller, 2ek. olaj, 4dkg liszt, 2dl tej, só, víz

Elkészítés:

A megtisztított zellert vékony szeletekre vágjuk, megsózva, olajjal, kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. 3dkg liszttel behintjük, vízzel felengedjük. Ha már egyszer jól felforrt, a zellert turmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, a  tejjel és a szükséges vízzel felforraljuk.


Frankfurti leves


Hozzávalók (4 személyre)

1 kelkáposzta szeletelve, fokhagyma, vöröshagyma, majoranna, só, fehér bors, 3-4 krumpli, 2 sárgarépa, pirospaprika, 2 tojássárgája, 0,5 dl tejszín, vagy tejföl, víz, virsli

Elkészítés:

A kelkáposztát, a krumlit kis szeletekre, a répát karikára vágjuk. Vízben feltesszük a fűszerekkel, ízesítő anyagokkal együtt. Mikor megfőtt, a tejszínnel elkevert tojássárgákat óvatosan belecsurgatjuk, belekeverjük és a virslit is hozzáadjuk.


Fokhagymás sajtleves


Hozzávalók:

1 ek. liszt, 3 dkg vaj, 8 dl húsleves, 1 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma, fehérbors, szerecsendió, 15 dkg edami sajt, 1 dl teföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A lisztet a vajon kevergetve világosra pirítjuk, ráöntjük a levest és a bort. Az összezúzott fokhagymát a levesbe dobjuk, majd hozzáadjuk a borsot és a szerecsendiót. Kevergetve felforraljuk, majd amíg kellően meg nem sűrűsödik, főzzük. Közben a sajt kétharmadát lereszeljük, a többit kockára vágjuk. A levest a tűzről lehúzzuk, a reszelt sajtot és a tejfölben elkevert tojássárgáját belekeverjük. A kockára vágott sajtot a leveses tányérokban elosztjuk, a forró levest rámérjük, végül az apróra vágott petrezselyemmel meghitjük.

(A leves sokkal pikánsabb lesz, ha edami helyett fele részben füstölt, vagy márványsajtot használunk.)

(Én ehhez a leveshez nagyon szeretem a pirítóst!)


Fokhagymában sült máj


Hozzávalók:

50dkg baromfi máj, (lehet kacsa, csirke) 1 fej fokhagyma, 1 ételízesítő kocka, kevés víz, olaj, liszt

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd felengedjük kevés vízzel,és főzzük pár percig. A májat lisztben megforgatjuk, és beleengedjük a fokhagymába. Annyi vízzel kell felengedni, hogy teljesen ellepje a májat. Az egészet felforraljuk, hagyjuk egyet rottyani, és kész is van. Vöröshagymás krumplival lehet tálalni.


Gombás csirkemell


Hozzávalók:

4 csirkemell, 30dkg gomba, 2 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, petrezselyem, olaj, liszt, só, pirosarany

Elkészítés:

A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk, megforgatjuk a lisztben és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Zsírozott vagy olajozott tepsibe kirakjuk. Olajon megdinszteljük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk és jól meghintjük petrezselyemzölddel.  Ezt a gombás masszát egyenletesen rákenjük a csirkemellekre. A tejfölt egy mokkáskanálnyi pirosarannyal kikeverjük, majd  a gombás hús tetejére rakjuk. Előmelegített sütőben 220-240 fokon először lefedve, utána fedő nélkül sütjük kb fél órát, majd a tetejére rászorjuk a reszelt sajtot és annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Burgonyapürét adhatonk mellé.


Sült csirkecomb sült zöldségágyon


Hozzávalók:

5 csirkecomb, 5 sárgarépa, 1 vöröshagyma, színes kaliforniai paprika, só, bors, szerecsendió, őrölt kömény, majoranna

Elkészítés:

Egy vékonyan kivajazott tepsibe rakjuk a sózott, borsozott, köménnyel, majorannával és szerecsendióval bedörzsölt combokat, majd állni hagyjuk egy órát. Mellé tesszük a sózott, borsozott zöldségeket. Fóliával lefedve 180 fokos sütőben kb 60 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, amíg meg nem pirul. A csirkecombok pirosra sülnek,a zöldségek átveszik a sült pecsenye ízét!



Diós szelet


Hozzávalók:

A tésztához: 6 tojás, 30 dkg porcukor, 12 kanál víz, 10dkg őrölt dió, 25 dkg liszt, 1 vaníliás cukor,1 sütőpor A krémhez: negyed liter tej, 1 vaníliás puding, 1 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 5 dkg őrölt dió, kis rumaroma

Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját, az őrölt diót, a lisztet, a vaníliáscukrot, sütőport. Összedolgozzuk a tésztát, nyújtjuk, és kisütjük. A krémhez a tejet a pudinggal, tojással sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, az őrölt diót, rumaromát, és jól elkeverjük, majd a tésztára kenjük. Csokoládét reszelhetünk a tetejére.


Egyszerű kerek meggyes


Hozzávalók:

1 üveg magozott meggybefőtt, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 30 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 1 dl tej, 10 dkg étcsoki, 2 dl tejszín

Elkészítés:

A meggybefőttet alaposan lecsöpögtetjük. A vajat a cukorral és a vaníliáscukorral krémesre keverjük, majd beleütjük a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőprral, és a tejjel együtt a vajas tojásos masszába dolgozzuk. Végül beleszórjuk a meggyet. A tésztát a margarinnal kikent és búzadarával meghintett gyümölcstorta- formába simítjuk. Az étcsokoládét durvára felaprítjuk, majd a tészta tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 35 percig sütjük. Kihűlve tálaljuk. A tortaszeleteket tejszínhabbal díszíthetjük!


Írjátok le kedvenc receptjeiteket a FÓRUMBA és a kedvencek megjelennek a honlapon!





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 18
Heti: 38
Havi: 200
Össz.: 44 088

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
OTTHONRÓL ÍROK - © 2008 - 2024 - otthonrolirok.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »