OTTHONRÓL ÍROK

A boldogságért olykor keményen meg kell dolgozni. Olyan ez mint az otthon rendben tartása: őrizd meg az értékeket és dobd ki a szemetet! Az egyik ember a szép kilátást veszi észre, a másik a koszos ablakot. Te választod meg mit látsz és mit gondolsz!

Otthon, édes otthon...

Mindenki igyekszik szép, tiszta, rendes otthont kialakítani a saját igényei szerint. Nekem például mostmár az az elsődleges szempont, hogy bababiztos és otthonos legyen, persze egy kis modernséggel megfűszerezve. Lassan befejezzük a lakás felújítását... vagyis gondoljuk mi, hogy be lesz fejezve... de ugye egy lakáson mindig van mit csinálni. 


Több oldalról is lehet nézni: minden kis lyuk be lett glettelve, gyönyörűen ki lett festve, vettünk új bútorokat, a fürdőszoba újra lett csempézve... stb. Csupa olyan dolog, amire az ember szeme "éhes". Mert kinek tetszik a foltos, összefogdosott fal, a letöredezett csempe?! Ha ezekkel kész vagyunk gondolhatjuk, hogy készen vagyunk, szép, tiszta minden. De mi van az ajtófélfákkal, az ajtókkal, amikkel talán tíz éve se foglalkoztunk? És az ablakok? Kétségbeesetten vehetjük észre, hogy mire az ajtófélfától elérünk az ablakok lecseréléséhez, kezdhetjük újra a festést....

Valljuk be őszintén, női szemnmel nézve, hogy egy lakás sosincs kész! Mindig találunk valami kivetnivalót, mindig újítanánk valamin, amitől persze férjeink a falra másznak.

De ne essünk túlzásba! Sok nő, asszony abba a hibába esik, hogy a lakásnak él. Mivel otthon vannak, nem tudják magukat mivel lefoglalni, a gyerek is iskolába van, párjaik esetleg estig dolgozik, hát mit csinál egy háziasszony? Főz, mos, takarít reggeltől estig. Hazaérkeznek a gyerekek és mi az első dolguk? Normális esetben levetik cipőjüket, persze egyik cipő az egyik sarokba, másik cipő a másik sarokba. (nem normális esetben a sáros cipővel mászkál valami ebédért kutatva) Megebédeltettük a csemetét(ket), megint jöhet a konyha rendbe rakása. Közben már a gyerek(ek) a szobában játszik és mikor érzi magát legjobban?- persze hogy akkor, amikor minden játék szét van pakolva! Mi persze dühöngve nézünk rá(juk) hogy:"most ezért pakoltam, takarítottam egész nap?"  Esetleg kiabálunk is, gondolva azt, hogyha kiabálunk talán felfogja a gyerek. De nem fogja fel... Mi meg csak egyre kimerültebbek leszünk az állandó körforgástól. Ilyenkor gondolhatjuk azt is, hogy bezzeg más gyereke vigyáz a rendre... biztos mi rontunk el valamit...de nyugodtan elhihetjük, hogy más családja se különb! Más háziasszony is ugyanazt átéli mint mi! Ne feledjük, hogy nem mi vagyunk a lakásért, hanem a lakás van értünk!

Próbáld csak ki! Holnap reggel felkelsz, elindítasz mindenkit oviba, suliba, munkahelyre és utána leülsz egy kicsit, Te is felkészülsz a napra, normálisan megreggelizel, (ugye milyen régen reggeliztél?) megiszol egy Máté levél teát, (élénkítő, javítja a szellemi képességet!) esetleg ide ülsz a gép elé és megnézed az oldalamat...

Csak akkor kezdj neki akárminek ha kedved van hozzá! Már biztos Te is tapasztaltad, ha kedvetlenül, undorral állsz neki valamihez, akkor abból jó biztos nem sül ki. Na most biztos sokan kikerekedett szemekkel néz és mosolyog, hogy ki ez a hülye aki ilyet ír...ugyan, kinek van kedve megfőzni, kimosni... Hát csinálj kedvet hozzá! Az én első dolgom mielött elkezdenék akármit is, hogy kapcsolok egy kis vidám, csilingelős meditációs zenét. (engem a csilingelős meditációs zene dob fel, de ha Téged valami brutál rock zene, az is megteszi) Ugye azt nem kell kifejtenem, hogy a zene milyen hatással van az emberi szervezetre...

Nekem például az is sokat segít, ha kisminkelem magam! De tényleg! Most kérdezheted, hogy minek, kinek festem magam.... hát a porszívónak! Ha kifestem magam, megnő az önbizalmam, így jobban fog menni a házimunka!

Na, ha a kedved is megjött, indulhat a nap! Irány bevásárolni! Persze már a lépcsőházban szembetalálkozol az egyik nagyon nem szimpatikus szomszéddal, fintorogva nagy nehezen köszöntök egymásnak. Miután elhagytátok egymást, gondolatba elküldöd a jó....

Na de itt álljunk is meg! Beszéltél valaha a szomszédoddal? Az emberek általában a külsőségekről eldöntik, hogy milyen is lehet a másik. Amit sugárzol, azt a másik ember is megérzi! Ne várd, hogyha fintorogva köszönsz rá a szomszédra, ő különbül tegye! Esetleg ha beszéltél már vele és az a tapasztalatod, hogy bunkó, gondolj bele, lehet problémái voltak amikor Veled beszélt. Nem csak Neked vannak problémáid!

A lényeg: egy szomszéd, ismerős, bolti eladó se tudjon kizökkenteni a kedvedből! Mosolyogj! Mosolyogva köszönj ellenségeidnek is! Hidd el, téged is jó érzéssel fog eltölteni és még jobban, jobb kedvűen fog telni a házimunka!
 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 5
Heti: 32
Havi: 69
Össz.: 28 523

Látogatottság növelés
Oldal: Otthon
OTTHONRÓL ÍROK - © 2008 - 2018 - otthonrolirok.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »